Wargame workshop ; kruip in de huid van je concurrent

Een wargame workshop is zeer interessant voor bedrijven die te maken hebben met een nieuwe mogelijk grote of sterk groeiende concurrent. Tijdens een wargame workshop kruipt u voor één dag samen met uw collega’s van verschillende afdelingen in de huid van uw concurrent.

Iedereen  krijgt een rol toebedeeld binnen het concurrerende bedrijf en moet zoveel mogelijk informatie vanuit zijn/haar vakgebied verzamelen over het bedrijf (huiswerk). Vervolgens worden er in groepen swot-analyses gemaakt per discipline die worden samengevat in een uiteindelijke totale swot-analyse.
In het volgende gedeelte van de workshop bepaalt u samen de doelstellingen, de daarbij behorende strategie en belangrijkste actiepunten voor de middellange termijn (2-3 jaar).

In de laatste fase van de workshop keert u weer terug in uw eigen rol binnen uw eigen bedrijf en gaat u kijken wat de impact is op uw eigen doelstelling, strategie en actieplan en of u wellicht een andere koers dient te gaan varen.

Deze workshop is tevens een uitstekende gelegenheid om niet alleen uw concurrent maar ook uw collega’s beter te leren kennen. Mogelijk hiërarchische drempels vallen weg en iedereen krijgt volop de kans om te stralen en mee te denken.

DOEN marketing & meer begeleidt u en uw team door het wargame proces en kan tevens u ondersteunen bij  het uitwerken van de actiepunten.
Neem voor meer informatie contact op met DOEN marketing & meer.